Over

Jolanda Dam is het gezicht achter het reflectieweekend en de overige trainingen die onder die merknaam worden aangeboden. Woorden die bij haar passen: levensgenieter, nieuwsgierig en gedreven, sportief, ondernemende ondernemer, trainer en coach. 


Het was 2010. Het ene moment zit ik op mijn fiets, het andere zit ik in kleermakerzit midden op straat en heb ik eigenlijk geen idee waar ik ben.... Ik ben gelanceerd en daarbij met mijn hoofd op het asfalt geland. Dit ene ongeluk resulteert in een revalidatietraject van ruim een jaar. Een half jaar lang twee keer per week in het ziekenhuis aan de slag met o.a. fysiotherapie, maatschappelijk werk en ergotherapie. Komt dit goed? Zelfs mijn revalidatie-arts kan me dat niet vertellen. De enige houvast die ik krijg is dat ik veel over mezelf ga leren. De weg is lang en kent de nodige uitdagingen. Toch kom ik er uiteindelijk weer helemeaal bovenop en ben ik dankbaar dat ik dit mee heb gemaakt. Het klinkt misschien gek, maar dit was mijn noodzakelijke wake-up call.


  "Je kunt alleen maar groeien als je in beweging blijft"


De enige weg naar herstel was het leren accepteren van mijn kwetsbaarheid, het leren bewaken van mijn grenzen en leren loslaten in welke situatie ik zat. Elke vorm van weerstand of frustratie over dat wat er was, zette mij gevoelsmatig klem. Dat stagneerde mijn herstel en zorgde er direct voor dat ik in een neerwaartse spiraal belandde. Ik wilde beter worden. Dat werd mijn doel en daar lag mijn focus. De aanpak: naar mijn lichaam luisteren en echt goed voor mezelf zorgen. De mindset: geen concessies meer, eerst ik en dan de rest. Hoewel ik een paar vriendschappen verloor, kreeg ik er veel mooiere dingen voor terug. Je kunt alleen maar groeien als je in beweging blijft. Persoonlijke ontwikkeling stopt niet. Daarom sta ik ook nu nog met de nodige regelmaat bewust stil, zodat ik op kan laden en kan reflecteren op mijn handelen. Ik zie het als mijn mentale conditietraining of persoonlijke APK.


Toen ik weer fulltime aan het werk was en me fit en vitaal voelde, begon ik na te denken over wat ik echt zou willen. Als kind uit een ondernemersgezin, droomde ik vroeger al over een eigen bedrijf. Deze droom werd in 2014 werkelijkheid. Ik begon als zelfstandig inkoopadviseur, een logische stap na mijn werk als inkoper voor diverse organisaties. Mijn persoonlijke ontwikkeling leverde mij zakelijk echter ook de nodige voordelen op. Daarom liet ik me bijscholen tot gecertificeerd (NLP) trainer en (NOBCO) coach. Ik wil anderen laten ervaren hoe het ook anders kan. Naast mijn inhoudelijke werkzaamheden, ontwikkel en geef ik trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap en communicatie. Ik ben coach (stress- en burnout, ontslag, loopbaan en persoonlijke effectiviteit) en coach voor Stap.Nu. 


"Mijn 'masker', dat mij krachtig deed lijken, heb ik afgezet. Sinds ik mijn kwetsbaarheid durf te tonen,     sta ik pas echt sterk. Datzelfde gun ik jou!"

 

In mijn aanpak zie je een mix vanuit mijn NLP master- en trainerschap, mijn coachopleiding, de Transactionele Analyse en het systemisch werk (familie- en organisatieopstellingen). 

 

 

 


Contact