Over

Jolanda Dam is het gezicht achter het reflectieweekend en de -week. Woorden die bij haar passen: levensgenieter, nieuwsgierig en gedreven, sportief, ondernemende ondernemer, trainer en coach. 


"Het was 2010. Het ene moment zit ik op mijn fiets, het andere zit ik in kleermakerzit midden op straat en heb ik eigenlijk geen idee waar ik ben.... Ik ben gevallen en met mijn hoofd vol op het asfalt geland. Dit ongeluk resulteert in een revalidatietraject in het ziekenhuis. Een half jaar lang twee keer per week aan de slag met o.a. fysiotherapie, maatschappelijk werk en ergotherapie. Komt dit goed? Niemand weet het... De enige houvast die ik heb is dat ik hier veel over mezelf ga leren. Uiteindelijk kom ik er weer bovenop en ben ik zelfs dankbaar dat ik dit mee heb gemaakt. Dat klinkt gek, maar het was mijn wake-up call. Ik kon alleen mijn kwetsbaarheid accepteren en loslaten in welke situatie ik zat. Elke vorm van weerstand of frustratie over dat wat er was, zorgde er direct voor dat ik terug viel en me slechter ging voelen. Ik leerde luisteren naar mijzelf, ging niet meer over mijn grenzen heen en begon echt goed voor mezelf te zorgen. IK bepaalde, omdat ik als enige voelde waar ik ècht behoefte aan had. Ik verloor een paar vriendschappen, maar merkte ook wat dit me privé en zelfs in mijn werk opleverde. Ik wilde niet meer stoppen en mij persoonlijk door ontwikkelen. Ik voelde me steeds vitaler worden en begon na te denken over wat ik echt zou willen. 


Ik had al vaker nagedacht over een eigen bedrijf en maakte eindelijk mijn droom waar; ik begon al zelfstandig inkoopadviseur. Al snel merkte ik op dat mijn persoonlijke ontwikkeling mij zakelijk ook voordelen opleverde. DIt was zo interessant dat ik me bij heb laten scholen tot gecertificeerd (NLP) trainer en (NOBCO) coach. Ik wil anderen laten ervaren dat het ook anders kan. Niet per se beter, wel gemakkelijker! Naast mijn inhoudelijke werkzaamheden, ontwikkel ik trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coach ik mensen. Hierin zie je een mix die bij mij past vanuit mijn NLP practioner, master- en trainerschap, mijn coachopleiding, de Transactionele Analyse en systemisch werk.


Mijn "masker", dat mij krachtig deed lijken, heb ik afgezet. Sindsdien durf ik mijn kwetsbaarheid te tonen en die zorgt ervoor dat ik daadwerkelijk in mijn kracht ben gaan staan. Datzelfde gun ik jou!"

 
 

 

 

 


Contact